Elektronica / Telecom Leestijd: 4 minuten
Het gebruik van internet wordt langzaamaan steeds wat duurder. Met een aantal tips kun je echter toch nog heel wat op de eindprijs besparen. Benieuwd naar deze tips? Lees dan mee! Lees het artikel

6 tips om te besparen op je internetkosten

Leestijd: 4 minuten

De prijs van internetgebruik is al jaren aan het stijgen. Niet zo gek, want het is echt een eerste levensbehoefte geworden. Hoewel concurrentie zorgt dat de prijs niet extreem stijgt, wordt het wel langzaam steeds wat duurder. Maar wat moet je doen als je wat krap bij kas zit of als je gewoon geld wilt besparen? Hoe kom je dan aan een goede internetverbinding? Dit zijn 6 tips om te besparen op je energiekosten.

Tip 1: Een vaste databundel

Met prepaid het internet op is heel erg duur. Een databundel is veel voordeliger. Voor je smartphone neem je het beste een databundel waarin je ook SMS en belminuten hebt. Maar wist je dat je ook prima een simkaart met databundel voor je laptop kunt gebruiken? Met behulp van een dongel kun je een simkaart aansluiten op je laptop en heb je overal 4G internet. Een goedkope simkaart met alleen databundel is dan het voordeligst, je hebt tenslotte geen belminuten of sms’en nodig op laptop of tablet.

abo combineren

Tip 2: Abonnementen combineren

Vaak kun je je internet goedkoper krijgen als je abonnementen combineert. Dat geldt zowel voor een bundel van internet, TV en bellen als voor andere bundels. Er zijn bijvoorbeeld diverse telecombedrijven die korting geven als iedereen in een huishouden gebruikmaakt van hun diensten. Er zijn ook familiebundels, die ook extra voordelig zijn. Zo betaal je minder aan je internet maar heb je wel prima service.

 

Tip 3: Zet waarschuwingen voor je bundel aan

Veel mensen maken extra kosten omdat ze buiten hun bundel gaan. Gelukkig zijn er steeds meer providers met een ‘plafond’. Hierbij is je bundel gewoon leeg als hij leeg is en moet je eerst los MB’s kopen voordat je verder kunt internetten. Maar omdat het natuurlijk behoorlijk lastig is als je nog een halve maand zonder internet moet, kun je beter de waarschuwingen voor je bundel ook aanzetten. Dan krijg je een melding als je bundel een bepaald percentage bereikt heeft.

Tip 4: Zoek een passende grootte van je bundel

Een te kleine bundel levert vaak veel extra kosten op. Buiten je bundel is internet namelijk erg duur. Maar natuurlijk is het ook zonde als je betaalt voor een grote bundel die je nooit helemaal gebruikt. Zoek dus een middenweg en kies een bundel die goed bij jouw behoefte past. Ben je veel bezig met streamen en films kijken, dan heb je een grote bundel nodig. Terwijl je voor alleen wat Whatsappen toekunt met een kleine bundel.

Tip 5: Probeer meer te werken via wifi

Telefoonbundels zijn relatief duurder dan een maandbundel voor thuis. Je kunt dan namelijk een onbeperkt aantal MB’s gebruiken. Werk dus zoveel mogelijk via je wifi. Tegenwoordig is het zelfs zo dat veel mensen helemaal geen internet op hun mobiel hebben, maar overal gebruikmaken van wifi. Tenslotte heb je dat nu overal, zelfs in de trein.

Tip 6: Blijf vergelijken

Er zijn heel veel verschillende aanbieders die met elkaar concurreren. Soms klinkt een deal te mooi om waar te zijn - en meestal is dat dan ook zo. Vergelijk dus altijd meerdere aanbieders en bundels met elkaar. Doe dit zeker ook met ‘alles-in-een’ bundels, want ze zijn soms minder voordelig dan ze lijken. Check bij thuis-internet ook de snelheid waarmee je kunt uploaden en downloaden, want ook daarin zitten soms flinke verschillen!

Internetkosten hoeven niet per se heel hoog uit te vallen. Je kunt zelf heel wat doen om de kosten in de hand te houden. Natuurlijk is het ook verstandig om minder gebruik te maken van het internet, maar in de praktijk is dat vaak erg lastig. Tegenwoordig kunnen we allang niet meer zonder internetverbinding. Op zich is dat ook niet zo erg, maar dat betekent wel dat je op andere manieren moet proberen te besparen. Als je deze 6 tips volgt bij het zoeken naar een nieuwe bundel, kun je heel wat geld besparen op je internetkosten.

Wil je nog meer gaan besparen? Lees dan deze 7 goede voornemens waarmee je heel wat geld (be)spaart.

Dit artikel werd geschreven door Judith Möhlmann. Judith is zzp'er en thuiswerkende moeder. Al enkele jaren is ze schrijver van de meest uiteenlopende artikelen. Als zuinige Zeeuw is geld besparen er met de paplepel in gegoten. Het is dan ook haar grote uitdaging om zoveel mogelijk manieren te vinden om geld te besparen. Natuurlijk is het wel een voorwaarde dat het leven ook comfortabel en leuk blijft!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb je zelf nog goede bespaartips?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel