Hoe Nationale Popcorn Dag ontstaan is, hebben we nergens kunnen vinden. Maar ach, wat maakt het uit… Feit blijft dat dit een goede reden is om de hele dag door popcorn te eten, toch?! ;-)
Niet alleen Nationale Popcorn Dag blijft mysterieus. Ook het ontstaan van popcorn is een raadsel. Er gaan verhalen dat iemand ooit mais op een warme ondergrond liet vallen en toen achter het resultaat kwam. Daarnaast zijn er in Peru resten van bruikbare maiskorrels gevonden die afstammen uit 4.700 voor Christus.
Popcorn in de bioscoop
Als we aan popcorn denken, dan denken we automatisch aan de bioscoop, en andersom. Hè, daar is wel een verklaring voor! In 1927 kwam de eerste geluidsfilm en trokken bioscopen een steeds groter publiek. Rammelende, dure snacks werden vaker vervangen door popcorn. Waarom? Omdat dit erg goedkoop was om te produceren en omdat het in grote getale geproduceerd kon worden. Bijkomend voordeel, popcorn was een snack die je kon eten zonder erg hinderlijke bijgeluiden.
Toen steeds meer mensen thuis een tv kregen, bleef popcorn toch onlosmakelijk verbonden met de bioscoop en theaters. Dat komt omdat popcorn thuis relatief lastig te maken was. Tegenwoordig kunnen we popcorn wel gewoon thuis maken, en wij vertellen je graag hoe je dat doet!
Zelf gemakkelijk popcorn maken
Hmm, lekker toch, die zelfgemaakte popcorn. Zo ga je te werk:
- Koop een zak gedroogde mais of pofmais in de plaatselijke supermarkt;
- giet een scheutje olie in de pan en zet het vuur hoog;
- als de pan heet is dan bezaai je de pannenbodem met korrels. Let op, gebruik niet te veel korrels aangezien ze een stuk groter worden als ze poffen;
- doe meteen de deksel op de pan en schud af en toe de pan om te zorgen dat de popcorn niet aanbrandt;
- haal het deksel er NIET af, maar wacht tot de korrels gaan poffen. De popcorn is klaar ongeveer twee minuten nadat de laatste korrels gepoft zijn;
- klaar! Voeg nu eventueel nog zout of (poeder)suiker toe en breng zo je popcorn op de door jouw gewenste smaak.
Hier koop je voor €1 je popcorn mais!
In de magnetron of toch kant-en-klaar uit zak?
Makkelijk toch, om in een pan zelf popcorn te maken?! Mocht je dit nu toch te veel werk vinden, dan zijn er natuurlijk nog prima alternatieven om thuis aan popcorn te komen. Houd je van verse popcorn? Koop dan een popcornpack voor in de magnetron. Ook dit scoor je voor een duppie, bijvoorbeeld bij de Plus:
- Koop deze als je een zoetekauw bent voor €1,49
-
Zoute popcorn scoor je voor €1,65
(Prijzen zijn mogelijk aan verandering onderhevig)
Natuurlijk kun je ook gewoon kant-en-klare popcorn uit zak kopen. Ook dit is zeer lekker! Mijn favoriet… Zoute popcorn van Chio. Deze is zeer knapperig, lekker zout en er zitten weinig harde korrels tussen.
Bijzondere popcorn geproefd: Tompouce flavoured popcorn
Popcorn die naar tompouce smaakt, dat klinkt je wellicht wat raar in de oren. Op de redactie kwamen we erachter dat je met je HEMA spaarpunten gratis HEMA tompouce popcorn kunt kopen. Tijd om dat te testen!
Om met de deur in huis te vallen: we hadden verwacht dat dit super, super vies zou zijn! De verpakking ziet er weliswaar leuk uit en de popcorn is mooi roze, maar hoe is de smaak? Wel, die is onverwachts toch supergoed. We vinden dit zelfs lekkerder dan gewone zoete popcorn. Heb je dus nog HEMA spaarpunten, dan is Nationale Popcorn Dag hét moment om jouw HEMA punten in te wisselen voor deze overheerlijke popcorn!
Geen HEMA spaarpunten? Dan koop je ze hier gewoon voor €2,75.
Wij hopen dat je geniet van Nationale Popcorn Dag, en dat je lekker veel popcorn gaat eten. Smakelijk!
Bedankt voor het inschrijven!
We hebben een mailtje gestuurd naar om je e-mailadres te bevestigen.
We gebruiken je gegevens alleen om je onze nieuwsberichten te sturen. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.