Eten & Drinken / Koken Leestijd: 4 minuten
Vrijdag 16 maart is het Nationale Pannenkoekendag! Op deze dag maken kleine koekenbakkers de lekkerste pannenkoeken voor onze oudere medemens. Gewoon om ze zo een keer flink in het zonnetje te zetten. Een goede reden voor ons hier bij Goedkoop.nl om het schortje voor te doen en alvast enkele recepten te testen. Wat zijn nu onmisbare baktips? En wat is het beste pannenkoeken recept? Daar kom je maar op één manier achter, snel verder lezen! Lees het artikel

Koekenbakkers opgelet; deze pannenkoeken recepten MOET je proberen!

Leestijd: 4 minuten

Vrijdag 16 maart is het Nationale Pannenkoekendag! Op deze dag maken kleine koekenbakkers de lekkerste pannenkoeken voor onze oudere medemens. Gewoon om ze zo een keer flink in het zonnetje te zetten. Een goede reden voor ons hier bij Goedkoop.nl om het schortje voor te doen en alvast enkele recepten te testen. Wat zijn nu onmisbare baktips? En wat is het beste pannenkoeken recept? Daar kom je maar op één manier achter, snel verder lezen!

Zelf aan de slag?

Ben je een echte keukenprins(es) en/of vinden je kids niks leuker dan koken en bakken? Uiteraard koop je dan geen kant-en-klare pannenkoeken. Nee, je gaat letterlijk en figuurlijk zelf aan de slag. Grootmoeders pannenkoekenbeslag, daarmee maak je wellicht de meest smeuïge, smakelijke pannenkoekjes. Wellicht, want proef je daadwerkelijk een verschil tussen zelfgemaakt beslag en beslag uit een pak?

Wel, wij namen de proef op de som en bakten beide varianten. Je proeft verschil, maar wat nu echt lekkerder is? Smaken verschillen, zeggen ze wel eens, en die vlieger ging ook hier op. De Koopmans pannenkoekenmix deed niet onder voor het eigengemaakte beslag. Sterker nog, de pannenkoekmix had zelfs een lichte voorkeur.

Grootmoeders recept proberen? Het recept staat onderaan dit artikel voor je klaar!

Verschillende smaken

Smaken verschillen, maar dat is niet erg, want er bestaan ook verschillende smaken pannenkoeken. Naturel met stroop of jam, het kan zeker, lekkerder misschien nog is een pannenkoek met een smaakje of een extra toevoeging. Spek, kaas, appel, het zijn de bekendere toevoegingen, wij deden het weer net even wat anders.

Dragon, peterselie, bieslook, cacaopoeder, speculaaskruiden, met deze ingrediënten en natuurlijk de nodige recepten, toverden wij verrassende combinaties uit de hoge hoed.

  1. De pannenkoeken met dragon, peterselie en bieslook belegden we later met een laagje zure room en een plakje zalm. Hmm, deze hartige lunch viel bij iedereen van het ‘testpanel’ in de smaak.
  2. Niet iedereen is goed in pannenkoeken bakken en er wil er ook wel eens eentje mislukken. Ben je ook niet zo’n held in pannenkoeken bakken? Lees dan zeker onze tips verderop in het artikel! Goed, terug naar de mislukte pannenkoek, die met cacaopoeder. Anderhalve theelepel cacaopoeder mixten we door het zelfgemaakte beslag. Maar dat was nog niet voldoende voor een volle chocoladesmaak. Later wat meer poeder toegevoegd, maar dan wordt het een dikke brij die je nauwelijks gebakken krijgt. Deze chocoladepannenkoek was geen denderend succes. Tenminste niet zoals wij het aanpakten.
  3. Eet je graag speculaas? Dan moet je de speculaaspannenkoek zeker eens proberen. Super simpel om te bereiden; je mengt een volle theelepel speculaaskruiden door je zelfgemaakte beslag en dan bakken maar. Smaakt niet alleen lekker, het ruikt ook geweldig!

Benieuwd naar nog meer pannenkoeken recepten? Deze boeken die je hier bij BookSpot bestelt, geven je zeker weten voldoende ideeën.

Dé perfecte pannenkoek

Aangebrande pannenkoeken, beslag tegen het plafond of halfgaar eten… Ben je niet zo’n keukenheld? Dan is het zeker de moeite om onderstaande baktips eens goed door te lezen:

  • Klop met een grote garde. Hoe groter de garde, hoe luchtiger het beslag.
  • Laat het beslag eerst een half uurtje rusten in de koelkast.
  • Een te dikke pannenkoek of te dun, niet mooi rond, meer beslag naast de pan dan in de pan? Al deze probleempjes voorkom je door je beslag voorzichtig in een lege (en goed uitgespoelde) ketchupfles te gieten. Zo voorkom je geknoei en kun je perfect doseren.
  • Bak in een pan met een dikke bodem. Zo wordt de warmte mooi verdeeld over het hele bakoppervlak.
  • Vet de pan gelijkmatig in. Gebruik keukenpapier om de boter of olie te verdelen.
  • Laat de boter niet te donker worden, zo stolt het beslag te snel en kun je het niet meer mooi verdelen in de pan.
  • Met te veel flippen gaat de luchtigheid van de pannenkoek weg. Draai de pannenkoek alleen om wanneer er kleine belletjes in het midden ontstaan.
  • Luchtige pannenkoeken? Vervang wat melk door sodawater of bier.
  • Gezellig samen pannenkoeken eten? Bak eerst een hele voorraad. Je houdt de gebakken pannenkoeken warm door een pan met kokend water te vullen en hierop een bord te leggen. Leg de pannenkoeken die klaar zijn erop en dek af met een ander bord.

 

Gouden tip van Goedkoop.nl

Voor het bakken van de lekkerste pannenkoeken heb je de beste keukenmaterialen nodig. Van (pannen)koekenpan tot garde, je bestel al je benodigdheden extra voordelig bij Blokker.

Naar Blokker

Receptjes

Het basisrecept

  • 250 gram bloem
  • 500 milliliter melk
  • 2 eieren
  • Theelepel vanillesuiker
  • Snufje zout

Mix alle ingrediënten totdat er een luchtig mengsel zonder klontjes ontstaat. Voor de speculaaspannenkoeken roer je een theelepel speculaaskruiden door het beslag.

Pannenkoek met kruiden

  • 2 eieren
  • 150 gram bloem
  • 300 milliliter melk
  • 2 eetlepels dragon
  • e eetlepels bieslook
  • 2 eetlepels peterselie
  • snufje cayennepeper

Mix de eieren, bloem en melk tot een mooi beslag en meng de kruiden en cayennepeper erdoorheen. Verhit twee eetlepels olie in een pan en bak dunne pannenkoeken. Smakelijk alvast!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat is de beste pannenkoek die jij ook gemaakt hebt? Deel jouw keukengeheim hieronder met ons in een reactie!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel