Wat is december toch een heerlijke maand. Letterlijk; want de decembermaand zit vol lekkernijen! Het strooigoed, de warme choco aan het haardvuur, de oliebollen van de gebakskraam… Wij hebben de lekkerste receptjes voor je op een
rijtje gezet; makkelijk te bereiden en géén aanslag op de portemonnee. Precies wat je van Goedkoop.nl mag verwachten.
Sinterklaas kapoentje; gooi wat in mijn schoentje…
Verwachten de kids knapperige pepernoten in de schoenen? Of heb je stiekem zin om ze zelf voor te TV op te peuzelen? Er is altijd een excuus te vinden om heerlijke pepernoten te bakken. Zeker wanneer ze zo makkelijk te bereiden zijn als deze.
Perfecte Pepernoten
Ingrediënten voor 4 personen
- 60 gram boter
- 50 gram basterdsuiker
- 2 mespuntjes speculaaskruiden
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- Klein scheutje melk
- Zout
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
- Neem een kom en kneed met je handen hierin de boter, het meel en de kruiden goed door elkaar. Voeg een klein snufje zout toe. Naar smaak kan je eventueel meer kruiden toevoegen.
- Voeg de melk toe aan het beslag en kneed het nogmaals tot een deeg.
- Maak van het deeg een lange rol en snijd deze in gelijke schijfjes. Deze rol je tot kleine balletjes en druk je op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak ze in ongeveer 15 minuten gaar en laat ze afkoelen voordat je er met het hele gezin van gaat snoepen!
- Geniet ervan!
Zacht van binnen, krokant van buiten en een heerlijke versgebakken geur. Het Brabantse worstenbroodje is niet voor niets Brabants erfgoed geworden. Maak ze snel klaar en trotseer die koude winteravonden met dit heerlijke broodje.
Waanzinnige worstenbroodjes
Ingrediënten voor 8 personen (een hele bakplaat vol)
- 225 gram mix voor witbrood
- 1 ei
- 200 gram half-om-halfgehakt
- 1 eetlepel paneermeel
- Een snufje nootmuskaat
- Een snufje gemalen kruidnagel
- Een halve eetlepel mosterd
- 1 eetlepel bloem
- Bereid als eerste het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dek dit af en laat ongeveer 20/30 minuten rijzen.
- Meng in een kom het gehakt met een half ei, paneermeel, de kruiden en de mosterd en een snufje peper en zout. Maak hiervan worstjes.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Kneed het brooddeeg en rol het uit tot een dun deeg. Snij of knip deze in rechthoeken en druk hier een stukje worst in. Daarna vouw je het deeg dicht.
- Klop de andere helft van het ei los en bestrijk de worstenbroodjes met dit losgeklopte ei. Bak de broodjes in 25 minuten lichtbruin.
- Dip ze in de ketchup en geniet met volle teugen!
HAPPY NEW YEAR!
We proosten met champagne en nemen een flinke hap oliebol. ‘Wow! Die is lekker! Waar heb je die oliebollen gehaald?’ Die heb je goedkoop en snel zelfgemaakt met dit overheerlijke oliebollen recept:
Overheerlijke Oliebollen
Ingrediënten voor 12 stuks
- 1 liter olie om in te frituren
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel zout
- 500 ml karnemelk
- 100 g rozijnen (of stukjes appel)
- 1 eetlepel poedersuiker
Bereidingswijze
- Zet een grote pan op het vuur en giet hier de olie in.
- Neem een kom en meng hierin het meel, de rozijnen of appel en de karnemelk tot een beslag.
- Met een grote natte lepel schep je hier bollen uit die je direct in de olie dompelt.
- Bak ze ongeveer 7 minuten tot ze goudkleurig zijn.
- Serveer de oliebollen met poedersuiker en geniet!
Smakelijk!
Kan het nóg simpeler? Stiekem wel. Met de oliebollenmix van de Albert Heijn ben je nóg sneller klaar met de voorbereidingen.
Ik wil een oliebol!