Geldzaken / Verzekeren Leestijd: 3 minuten
Wil jij jezelf en met name je uitvaart goedkoop verzekeren? Dat kan. Er zit namelijk nogal wat verschil tussen de premies die uitvaartverzekeraars hanteren. Vergelijken is dan ook een must. Lees het artikel

Hoe sluit je een goedkope uitvaartverzekering af?

Leestijd: 3 minuten

Van de grotere verzekeraars heeft Dela op de lange termijn (lees: levenslang) de goedkoopste uitvaartverzekering. Althans, in de meeste gevallen. Wil je weten welke partij het goedkoopste is in jouw geval, vergelijk dan goedkope uitvaartverzekeringen via een website zoals Zorgvaart.nl.

Factoren die je premie bepalen

De hoogte van je premie wordt bepaald door diverse factoren. De belangrijkste zijn:

handen
  • Leeftijd
  • Looptijd
  • Gezondheid

Hoe ouder je bent, hoe hoger je premie. Hoe langer de looptijd, hoe lager je premie. En hoe gezonder je bent, hoe lager je premie. Deze factoren zullen door de verzekeraars worden gebruikt om jouw persoonlijke premie te bepalen.

Waarom kiezen voor de goedkoopste?

Sommigen mensen zullen denken “waarom kiezen voor goedkoop wanneer je je nabestaanden een complete en mooie uitvaart gunt?”. Toch is het begrijpelijk. Zit je krap bij kas of ben je nog jong en kerngezond, dan wil je liever niet teveel extra vaste maandlasten hebben. Een goedkope uitvaartverzekering kan uitkomst bieden en alsnog jouw nabestaanden ontzorgen, mocht het ondenkbare gebeuren.

Wat dekt een goedkope verzekering precies?

Goedkoop betekent meestal ook een minimale dekking. In het geval van een uitvaartverzekering ben je voor de meest eenvoudige uitvaart gedekt. Denk aan een relatief sobere crematie met een minimaal aantal gasten (max. 50) en zonder extra’s zoals volgauto’s of de huur van een dure locatie.

Bij goedkoop kies je meestal niet voor een begrafenis aangezien deze aanzienlijk duurder uitpakt dan een crematie. Voor een begrafenis betaal je namelijk makkelijk 7000 euro en met wat extra’s zit je snel op 10.000 euro. Een crematie is vanaf 5000 euro goed haalbaar.

Waar moet je verder op letten?

Goedkoop moet in dit geval natuurlijk geen duurloop zijn. Dat zorgt alleen maar voor financiële problemen bij jouw nabestaanden. Kijk dan ook goed naar de voorwaarden en de eigenschappen van de aangeboden dekking.

Enkele zaken die je in de gaten moet houden:

  • Verzorgt de verzekeraar ook de uitvaart?
  • Is er sprake van premie indexatie (jaarlijke verhoging)?
  • Worden er advieskosten meegerekend?
  • Kun je je kinderen gratis meeverzekeren?
  • Kun je de verzekering tussentijds aanpassen?

Wil je nog een stap verder gaan, dan kun je je nabestaanden creatief laten doen door te besparen of attributen. Zo kun je ze laten besparen op de rouwbloemen door gebruik te maken van specifieke korting. Hetzelfde geldt voor alle andere attributen die gekocht moeten worden voor de uitvaart.

Conclusie

Ondanks de mogelijkheden wordt aangeraden om jezelf niet onder te verzekeren. Uit onderzoek van het Nibud blijkt namelijk dat de kosten van een uitvaart wordt onderschat (bron).

Weet van tevoren welk type uitvaart je wilt en stel aan de hand hiervan een passend pakket samen. Heb je deze gevonden en geeft de verzekeraar je ook de optie om tussentijds aanpassingen door te voeren, dan zit je sowieso goed.

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij een uitvaartverzekering?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel