De zomer komt langzamerhand tot zijn einde. Met een beetje geluk heb je er een heerlijke vakantie opzitten en/of heb je het hele land afgestruind naar de beste festivals. Grote kans dat jouw portemonnee dus wel een opsteker kan gebruiken. Om toch een leuke wintergarderobe aan te kunnen schaffen, is het een goed idee om je oude kleding te verkopen of om je zelf eens in de wereld van tweedehands kleding kopen te verdiepen. In dit artikel worden verschillende tips besproken over hoe je het beste je tweedehands kleding koopt en verkoopt.
Bedankt voor het inschrijven!
We hebben een mailtje gestuurd naar om je e-mailadres te bevestigen.
We gebruiken je gegevens alleen om je onze nieuwsberichten te sturen. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.
Pareltjes
Als je je tweedehands kleding wilt gaan verkopen, is het belangrijk om een eerlijke en kritische blik te werpen in je kledingkast. Aan welke kledingstukken heb je de afgelopen zes maanden niet gedacht? Niet aangeraakt? Of juist wel aangeraakt, maar elke keer weer besloten toch niet aan te trekken? Weg ermee! De kans is groot dat je er een ander juist heel blij mee kan maken. Daarentegen sta je als koper op de markt van tweedehands kleding versteld van wat men weg doet. En het mooiste: vaak tegen kleine prijsjes!
Online (ver)kopen
Het internet biedt je een superhandig platform om tweedehands kleding te kopen en verkopen. Websites als Marktplaats.nl en UnitedWardrobe.nl hebben bijvoorbeeld een heel groot aanbod van tweedehands kleding. Als verkoper zijn er een aantal maatregelen die jou helpen je zo snel mogelijk van je oude kleding af te komen. Omdat de koper jouw kledingstukken alleen kan bekijken via foto’s, zorg je ervoor dat deze duidelijk en goed belicht zijn. Zorg ervoor dat je de klant niet misleidt, door de kleur en het model van je kleren duidelijk in beeld te brengen (zowel voor als achterkant!). Maak een bondige en duidelijke titel die tegelijkertijd ook aantrekkelijk is en vermeld extra informatie over het artikel in de beschrijving. Denk hierbij aan de stoffen waaruit het kledingstuk bestaat. Kortom: waar je in de titel alleen de belangrijkste kenmerken vermeldt, kun je in de beschrijving uitbreiden.
Wil je nog meer tips om je online verkoophandel te verbeteren? Met dit artikel helpen we je nog verder op weg. Zo kan het niet meer mis gaan!
Online verkopen met succes: onmisbare tips voor het hele proces!Offline (ver)kopen
Je kunt er echter ook voor kiezen om je kleding op een vlooienmarkt, braderie, flair, enzovoort te verkopen. Trommel een vriend(in) op om samen te gaan; the more, the merrier! De belangrijkste dingen die je moet onthouden bij het verkopen van je kleding is om genoeg kleingeld mee te nemen, een duidelijke prijslijst te maken en als je de mogelijkheid hebt een spiegel mee te nemen: doen! Versier je stand zodat deze lekker opvalt tussen alle anderen stands. Verder is het voor de koper handig als je probeert je artikelen te sorteren; op maat, op kleur of op type. Met een beetje geluk houdt je je stand zo ook een beetje netjes. Ondanks dat het verkopen op een markt je vaak minder oplevert, kan het toch zo zijn vruchten afwerpen. Kopers zijn namelijk gericht op zoek naar kleding, wat je omzet ten goede doet.
Als koper kun je op een rommelmarkt een aantal dingen doen om het maximale uit je bezoek te halen. Een van de belangrijkste regels: kom op tijd. Hoe vroeger je komt, des te meer mooie kledingstukken er nog op jou liggen te wachten. Ook kun je altijd afdingen; play hard to get, laat niet meteen het achterste van je tong zien als. Zorg er dus voor dat je een tegenbod doet wanneer je een prijs ziet; de verkoper is hier namelijk op ingesteld en je betaalt dus eigenlijk een te hoge prijs wanneer je het niet doet. Ben je het er niet mee eens? Je bent altijd vrij om weg te lopen. Een ander bod doen kan altijd later die dag nog, mits je gewilde kledingstuk dan al niet verkocht is natuurlijk!Algemene tips en tricks
Bij het verkopen van je kleding is het belangrijk om je prijzen laag te houden. Vooral bij offline verkopen zoals op een vlooienmarkt is het vragen van een paar euro’s per kledingstuk meer dan genoeg. Ook is het handig om het seizoen waarin je verkoopt in je achterhoofd te houden. Nu het zomerseizoen (zo goed als) achter de rug is, is men meer geïnteresseerd in winterkleding. Een laatste tip is dat bij het (ver)kopen van kleding geld niet per se het enige betaalmiddel is. Hoe leuk is het om kleding juist te ruilen? Je kleding kan ook weggebracht worden naar bijvoorbeeld een tweedehandswinkel. Dit is makkelijk en vrijwel moeiteloos, maar hier staat vaak maar een kleine vergoeding tegenover.